Plani i Ekspozites

ALIAXIS UTILITIES & INDUSTRY GMBH

Aliaxis Logo

Teknologjia e materialeve plastike te ALIAXIS Utilities & Industry GmbH fokusohet ne teknologjine e perbashket te shperndarjes per sistemin e tubave PE dhe per mundesine e ndryshimit te tyre me materialet klasike. Website: http://aliaxis-ui.com/

 

BUDAPEST WATERWORKS AND HUNGARIAN WATER CLUSTER

Ujësjellësi i Budapestit aktualisht furnizon mbi 2.5 milionë banorë me ujë të pijshëm të shëndetshëm, si dhe ofron shërbime për shkarkimin dhe trajtimin e ujërave të ndotura për konsumatorët në Budapest dhe 12 komuna të tjera duke u mbështetur nga teknologji të klasit botëror. Në aspektin e madhësisë dhe teknologjisë, Ujësjellësi i Budapestit, me historinë e tij 150 vjeçare, është një nga ofruesit kryesorë të shërbimeve të ujësjellësit në Europën Qendrore Lindore.

Njohuritë profesionale dhe inxhinierike të planifikimit dhe konstruksionit bazuar në 150 vjet përvojë pune dhe aftësi inxhinierike të shquara ofrojnë një sfond të shkëlqyer për projektet e zhvillimit teknik, siç është zhvillimi i pajisjeve mobile të trajtimit të ujit të lëvizshëm dhe investimeve të implementuara në asete dhe rrjetin duke përdorur kapacitetet e brendshme.

Në prill të vitit 2017, Samiti Global i Ujit në Madrid nderoi kompaninë me Standard Gold për Çmimin e Performancës si Anetar të Ofruesve Lider të shërbimeve në Botë.

Hungarian Water Cluster u themelua në vitin 2008 dhe pëbëhet nga 30 kompani anëtare. Aktivitetet e saj mbulojnë të gjitha segmentet e industrisë së ujit: trajtimin e ujit; reduktimin e ujit pa të ardhura; sistemet e ujesjellës – kanalizimeve; Teknologjitë NO-DIG; trajtimi i ujërave të ndotura urbane dhe industriale; menaxhimi i ujërave të shiut; kërkimet e ujit –shpime pusesh; menaxhimi i përmbytjeve – rikuperimi nga fatkeqësitë.

 

BUDAPEST WATERWORKS SUBSIDIARIES

bww-subsadiries

 

 

Budapest Waterworks Subsidiaries janë kompanitë bija (filialet) a Ujësjellësit të Budapestit. Për mbi 20 vjet këto kompani bashkëpunojnë me Ujësjellësin e Budapestit dhe janë të përfshira në tregjet ndërkombëtare nëpërmjet projekteve të konsulencës dhe inxhinierikë ne projekte të ndryshme si ndërtimi i puseve horizontale, menaxhimi dhe analiza e humbjeve të ujit, menaxhimi dhe transporti i ujërave të ndotura dhe likejdeve deri ne konstruksionin e plotë të infrastrukturës publike.

 

DIEHL METERING

Diehl Metering is a corporate division of the Diehl Group, headquartered in Nuremberg. With a total annual turnover of 3.749 billion euros, the technology company employs around 17.173 people worldwide. The corporate division Metering supplies solutions for the intelligent use of water, thermal energy, gas and electricity. Diehl Metering provides smart metering solutions to utilities companies through the intelligent networking of various metering devices into larger data platforms. These solutions offer transparency for utilities and municipalities, and enable considerably increased efficiency in reading, billing and service processes. Diehl Metering’s customers are also able to benefit from real-time effects such as early recognition of leaks and the optimisation of distribution networks through intelligent information regarding prompt adjustment of the offer to suit actual needs.

With Diehl Metering you are already perfectly equipped for smart metering as an important component of smart city concepts. Thanks to more than 20 years of experience with the company’s own radio technology, Diehl Metering has at its disposal excellent expertise in communications within the Internet of Things. Moreover, security of customer data has the highest priority. Website: https://www.diehl.com/metering/en/ 

 

EGEPLAST

Sistemet e tubave që mbrojnë brezat e ardhshëm

Egeplast është një prodhues jashtëzakonisht inovativ i sistemeve të tubave plastikë dhe ka vendosur standartet për dekada.  Konsumatorët në mbi 30 vende mbështeten në zgjidhjet këshillimore dhe produktet cilësore të egeplast për transportimin e ujit, gazit dhe të dhënave. Konsumatorët e kësaj ndërmarrjeje të drejtuar nga pronari përfshijnë disa prej kompanive më të mëdha dhe më të kërkuara të shërbimeve dhe operatorëve të rrjetit në botë. Website: https://www.egeplast.de/en/

 

 

HIDROMENTORI SHPK

hidromentori

Kompania Hidromentori Sh.p.k e ka filluar aktivitetin e saj në Kosovë në vitin 2005 dhe në Shqipëri në vitin 2010. Aktiviteti kryesor i kompanisë tonë është importimi dhe tregtimi i materialeve për sektorin e ujësjellës-kanalizime dhe urbanistikës. Qëllimi ynë është që ti ofrojmë tregut çmime konkurruese ,cilësi shume te larte ne përputhje me te gjitha standardet me te larta evropiane dhe botërore,garanci dhe mbështetje teknike. Kjo fale përvojës së fituar nga projektet e realizuara në Shqipëri dhe Kosovë dhe partneritetit tonë me firma të mirënjohura në botë si Aliaxis, Friatec, AVK, Egeplast, Romold, Bender Armaturen, Primusline etj . Website: http://www.hidromentori.com/

 

ITA – ITALIAN TRADE AGENCY

ITA – Italian Trade Agency është agjenci publike që mbështet zhvillimin e biznesit të kompanive italiane jashtë vendit dhe promovon tërheqjen e investimeve të huaja në Itali.

Me një organizim motivues – dinamik e modern dhe me një rrjet të gjerë Zyrash ne te gjithe boten, ITA ofron informacion, ndihmë, këshillim, promovim dhe trajnim për bizneset e vogla dhe të mesme italiane. Duke përdorur mjetet më moderne të promovimit dhe komunikimit shumë-kanalësh, ajo vepron për të afirmuar Made in Italy nëpër botë.

www.ice.it

Në bashkëpunim me:

     

https://www.oice.it/                                                                        http://www.anima.it/

Lexo më shumë                                                                                 Lexo më shumë

Katalogët e kompanive italiane:

Process Engineering S.r.l.

 

INCOWEST CONSULT

IncoWest Logo - 60x24cm

IncoWest, nje kompani inxhinierike dhe konsulence Gjermane, siguron sherbime profesionale gjithperfshirese per projekte infrastrukturore nderkombetare. Kompania kombinon njohurite e teknikave ekstensive, operacionale dhe institucionale. Website: http://www.incowest.de/

 

KONTI HIDROPLAST

Konti Hidroplast

KONTI HIDROPLAST eshte nje fabrike per prodhimin e Polietilenit dhe tubave plastike te ujit, kanaleve te ujrave te zeza dhe pusetave. Kontakt: +38975221043/ +355 67 2022043. Website: http://www.konti-hidroplast.com.mk/

 

KAZ GROUP

kaz-group

Ne jemi një kompani familjare e gjeneratës së dytë, origjina e së cilës gjurmon në vitin 1987. Biznesi ynë është prodhimi dhe shitja e një sërë elementësh hidraulikë, të tilla si valvula, hidrantë, elemente lidhës, montim, kapanime dhe shumë të tjera. Ne kohët e fundit kemi lëvizur linjën tonë të prodhimit në një strukturë krejtësisht të re dhe moderne, e cila vazhdon të jetë në përputhje të plotë me standardet globale për Menaxhimin e Cilësisë (ISO 9001: 2008) dhe Menaxhimin e Mjedisit (ISO 14001: 2004). Këto certifikata u dhanë nga Shtëpia prestigjoze e Bureau Veritas. Web: http://www.kazgroup.com.mk/

 

KWE

logo-kwe_big-size

Përvoja jonë mbi 15 vjeçare në tregun local, rajonal dhe ndërkombtar, shërben si bazë në përmirësimin e punës së klientëve tanë. Duke ju ofruar zgjidhje creative dhe innovative, ne garantojmë kualitet të lartë dhe qëndrueshmëri të produkteve dhe shërbimeve tona. Kualifikimi dhe përvoja jonë në fusha të ndryshme të Energjisë, Ujit dhe Minierave na mundëson realizimin e projekteve nga inxhinieria dhe projektimi e deri tek ndërtimi i plotë i tyre. Kompenenca jonë është ndërtuar mbi një ekip të inxhinierëve me përvojë që janë në gjendje për të zgjidhur problematikat e klientëve duke ju ofruar zgjidhje në të gjithë sektorët e aktivitetit tone. Ne punojmë në Menaxhimin e Ujit, Ujërave të Zeza, Energjisë, Ndrohjës dhe në Industrinë Minerare. KWE garanton sigurimin e cilësisë së produkteve dhe shërbimeve të cilat aplikohen në të gjithë sektorët industrial.

Website: http://k-we.com/

 

NOVAMAT SHPK

Novamat Logo

Novamat sh.p.k u themelua më dt.15.04.2008 me seli kryesore në Tiranë. Përvoja e mjaftueshme dhe besueshmëria e klientëve të kompanisë Novamat GmbH u bë nismë për të ardhur dhe në tregun shqiptar. Si partnerë dhe dashamirës të industrisë dhe cilësisë së lartë ne ju ofrojmë një gamë të gjerë produktesh.

Spektri ynë i shërbimeve dhe produkteve shtrihet që prej shtëpive tuaja deri në termocentrale të fuqishme. Nëse prodhoni produkte ushqimore apo keni një sipërmarrje në ndërtimin e kaldajave apo në centralet elektrike konvencionale apo bërthamore, drejtoni një fabrikë të prodhimit të çimentos, drejtoni një rafineri, drejtoni një industri të letrës atëherë ne ofrojmë cilësinë, profesionalizmin dhe jetëgjatësinë e biznesit tuaj. Web: http://www.novamat.al/

Ne besojmë në vlerat e partnerëve dhe në devotshmërinë e tyre, në profesionalizmin dhe ekspertizën e tyre.

 

RÄDLINGER PRIMUS LINE GMBH

primusline-logo

 

 

Rädlinger primus line GmbH është prodhuesi i sistemit Primus Line®, një zgjidhje inovatore për rehabilitimin e tubave të presionit për përdorime të ndryshme si uji, gazi dhe nafta. Sistemi përbëhet nga materiali fleksibël Kevlar® dhe pajisje fundore të zhvilluara posaçërisht. Klientët përfitojnë nga gjatësitë deri në 2,500 m në një hap të vetëm dhe aftësia e produktit për të kaluar kthesat deri në 45 shkallë. Primus Line® nuk është sistem i lidhur në tubin mbajtës dhe është vetë-mbështetës. Një tepricë midis Primus Line® dhe tubit pritës.

Gropat e thella të ndërtimit, kohët e shkurtra të rehabilitimit dhe niveli i ulët i ndikimit në mjedis, e bëjnë Primus Line® teknologjinë ideale për rehabilitimin e linjave të dëmtuara në mjedise të ndjeshme. Zhvilluar nga inxhinierë me përvojë më shumë se 15 vjet në biznes, sistemi është i përshtatshëm për nevoja të ndryshme të aplikimit dhe tashmë është provuar në projekte të shumta.

 

 

PROGRAMI MENAXHIMI I INTEGRUAR I ASETEVE

Programi develoPPP.de u krijua nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim (BMZ) për të nxitur përfshirjen e sektorit privat aty ku mundësitë për biznes takohen me nismat e politikave zhvillimore. Partneritetet për Zhvillimin Strategjik në përgjithësi janë me natyrë ndërkombëtare. Fokusi i tyre është i rëndësishëm për të gjithë sektorin, duke bashkuar kështu aktorë të ndryshëm globalë nga tregtia dhe industria, qeveritë dhe organizatat joqeveritare si dhe nga organizata të tjera kombëtare dhe ndërkombëtare.

Një partneritet i tillë është krijuar midis Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH dhe Hydro-Comp Enterprises Ltd nga Qipro për shërbime këshillimore në fushën e Menaxhimit të Integruar të Aseteve (MIA) për Shoqëritë Ujësjellës Kanalizime (SHUK) në Evropën Juglindore. Ky partneritet siguron asistencë teknike, programe kompjuterike dhe zhvillim të kapaciteteve për SHUK të Ballkanit Perëndimor nëpërmjet një game aktivitetesh për Menaxhimin e Aseteve.

MIA ka filluar që në vitin 2017 për Shoqëritë Ujësjellës Kanalizime në Bosnje-Hercegovinë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi. Që nga janari 2019 do të jetë i hapur edhe për Shoqëritë UK në Shqipëri dhe Kosovë. Programi zbatohet në 3 faza:

Faza 1: Ngritja dhe mirëmbajtja e një rrjeti, bazë të dhënash gjeografike të miratuara / regjistrimi i aseteve, duke kryer në mënyrë efektive dhe të saktë Menaxhimin e të Dhënave në Rrjet.

Faza 2: Menaxhimi i mirëmbajtjes për përmirësimin e produktivitetit dhe efikasitetit të funksionit të mirëmbajtjes dhe shërbimit;

Faza 3: Shërbime Këshillimore për Menaxhimin e të Dhënave Tregtare, Menaxhimin e Cilësisë së Ujit, Menaxhimin e Shpërndarjes / Ujit pa të ardhura (NRW), Planifikimin e Rehabilitimit / Mirëmbajtjes dhe Planifikimin e Infrastrukturës.

www.giz.de/regional-funds-southeasteurope & YouTube: SEEAM

 

UNIONI FINANCIAR PRISHTINË 

Institucion financiar jo bankare I licencuar nga Banka Qendrore e Kosovës për kryerjen e shërbimeve Arkëtim /Pagesave si dhe ofrimin e shërbimit Western Union transfer parash.

Unioni Financiar Prishtinë ofron shërbimin Western Union transfer parash dhe shërbimin Arkëtime dhe Pagesa në më se 150 lokacione në gjithë territorin e Kosovës.

Shërbimi I Arkëtim /Pagesave ofrohet nga UFP për pjesën dërumese të kompanive publike dhe private.

 

VARUS DOOEL

 

 

Company Varus is establish in 1990 in Skopje as a official representative company for portfolio of Merck , Darmstadt and later Millipore and Sigma Aldrich as one global company worldwide nowadays

As an exclusive representative company, we are covering Macedonian, Kosovo and Albanian market.

Our portfolio contain chemicals, reagents, microbiology and various laboratory equipment for quality control of the product, which means in your case drinking water, surface and sewage water.

Being a member of SHUKALB , ADKOM and SHUKOS means  that we are involve and present in almost all the Waterworks and Canalization companies besides Water and Beveridge’s bottling industry, Pharma industry, Environmental labs, QC and Public Health Organizations etc.

We are also ipresent in projects finance by GIS / GTZ , IPARD considering equipping the labs in Waterworks and canalization companies in our region offering full technical and applicative support from point zero to full equipped laboratory.