Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

MIRËSEARDHJA

SHUKALB dhe SHUKOS kanë kënaqësinë t’ju ftojnë të merrni pjesë në  Konferencën dhe Ekspozitën e 8-të të Përbashkët Ballkanike, e cila do të mbahet si një aktivitet virtual në datat 4-6 nëntor 2020.

Tema e Konferencës, Uji dhe Ndryshimet Klimatike, është frymëzuar nga Dita Botërore e Ujit 2020, dhe fokusohet tek këto dy tema dhe se si lidhen në mënyrë të pandashme me njëra-tjetrën. Ndryshimet klimatike janë një kërcënim i vërtetë për burimet ujore pasi ndikon në sasinë, ndryshueshmërinë, kohën, formën dhe intensitetin e reshjeve, të ekspozuara përmes ngjarjeve ekstreme të motit, siç janë thatësira dhe / ose përmbytjet, por edhe ngritja e niveleve të detit dhe shkrirja e akullnajave. Për të trajtuar ndryshimet klimatike, ne kemi nevojë për të zhvilluar dhe zbatuar strategji të adaptimit që integrojnë palët e interesuara në sektorë të ndryshëm dhe të koordinuar dhe përtej kufijve, duke u përqëndruar në menaxhimin e sigurt dhe të qëndrueshëm të ujit. Përtej kësaj, secili prej nesh ka një rol për të luajtur.

Konferenca dhe Ekspozita e Përbashkët Ballkanike është konfirmuar tashmë si eventi më i madh në ndarjen e informacionit dhe networking në sektorin e ujit në Ballkanin Perëndimor, dhe SHUKALB dhe SHUKOS janë të përkushtuar ta bëjnë eventin virtual të këtij viti po aq interesant dhe të vlefshëm për të gjithë pjesëmarrësit. Pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të ndjekin transmetimin e drejtpërdrejtë të sesioneve teknike, sesioneve plenare si dhe diskutimet në panel. Për më tepër, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të vizitojnë sallën virtuale të ekspozitëse dhe të shikojnë produktet dhe shërbimet e ofruara nga kompanitë tona të sektorit privat që janë aktivë në sektorin e ujit në Rajonin e Ballkanit.

Ju mirëpresim në Konferencën dhe Ekspozitën tonë të Përbashkët dhe të ndajmë interesin tonë të përbashkët për një mjedis më të mirë ujor për rajonin e Ballkanit.

 

Muhamed Suliqi
President
SHUKOS

Petrit Tare
President
SHUKALB