Sokol Xhafa

Kryeshef Ekzekutiv i KRU Prishtinës

Sokol Xhafa

Kryeshef Ekzekutiv i KRU Prishtinës

Biography

Z. Sokol Xhafa, ka filluar karrieren e tij në 2006 si një inxhinier në sektorin privat kryesisht si kontraktues i donatorëve ndërkombëtarë në Kosovë. Në vitin 2013 ai ju bashkua Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit (KRU) të Prishtinës si inxhinier për mbikëqyrjen e projekteve ndërkombëtare dhe ku në Mars 2016, u ngrit në pozicionin e Drejtorit Teknik. Aktualisht, që nga Muaji Prill i vitit 2020 ai mban pozicionin e Kryeshefit Ekzekutiv të KRU Prishtinës. Për më tepër, Znj. Xhafa është pedagog në Universitetin e Biznesit dhe Teknologjisë në Prishtinë. Z.Xhafa ka një përvojë si trainer, duke ofruar trajnime pranë SHUKOS dhe SHUKALB, përfshirë programet si Planet e Sigurisë së Ujit, Efiçiencës së Energjisë dhe Uji pa të Ardhura. Që nga viti 2014 ai është gjithashtu koordinator për Programin Benchmarking. Ai ka qënë kryetari i Grupit Profesionistët e Rinjë të Ujit në Kosovë për 3 vjet.