SH.T. Laurent Torche

Zëvendës Shef i Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Prishtinë

SH.T. Laurent Torche

Zëvendës Shef i Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Prishtinë
contact@goodlayerswp.com

Biography

Z. Torche Laurent ka mbi dhjetë vjet përvojë në bashkëpunim ndërkombëtar në shërbim të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim në Bernë dhe jashtë saj, në veçanti në Kosovë. Ai u diplomua me një diplomë Master në Arte në Universitetin e Fribourg-ut, Zvicër, në vitin 1998. Përveç kësaj, ai ka një Master Ekzekutiv në politikat dhe praktikat e zhvillimit nga Instituti Graduate, Gjenevë. Ai ishte gjatë nëntë viteve këshilltar politik i ish-ministres zvicerane për punë të jashtme, Micheline Calmy-Rey.

Aktualisht, ai punon si Zëvendës Shef i Zyrës Zvicerane për Bashkëpunim në Prishtinë, veçanërisht përgjegjës për portofolin e ndryshimeve klimatike, ujit dhe shëndetit.