Katerina Schilling

Drejtore e Sekretariatit, IAWD

Katerina Schilling

Drejtore e Sekretariatit, IAWD
schilling@iawd.at

Biography

Z. Katerina Schilling ka mbi pesëmbëdhjetë vjet përvojë në menaxhimin e ujit dhe bashkëpunimin ndërkombëtar të shërbimeve. Pasi fitoi një diplomë master në Biologji me një specializim në ekologjinë e ujërave të ëmbla nga Universiteti i Vjenës, Katerina iu bashkua Universitetit të Teknologjisë së Vjenës, Institutit për Cilësinë e Ujit, Burimet dhe Menaxhimin e Mbetjeve si Asistente Kërkimore. Puna e saj u fokusua në projektet që kanë të bëjnë me cilësinë e ujit dhe përfshinte leksione në kurse bazë dhe të avancuara për operatorët e impianteve të trajtimit të ujërave të zeza. Ajo mori doktoraturën në menaxhimin e cilësisë së ujit në kuadër të “Programit të Doktoraturës së Vjenës për Sistemet e Burimeve Ujore” në TU Wien. Në vitin 2016, Katerina iu bashkua shoqatës rajonale të ujësjellësit Danub IAWD dhe ka kontribuar në shoqatë në fushën e menaxhimit të njohurive, ngritjes së kapaciteteve, komunikimit dhe menaxhimit të ngjarjeve.

Aktualisht, ajo drejton Sekretariatin e IAWD dhe drejton zbatimin e Programit të Ujit të Danubit në anën e ekzekutuar nga marrësi.