EGZONA BEJTULLAHU

Profesionistët e Rinj të Ujit - Kosova

EGZONA BEJTULLAHU

Profesionistët e Rinj të Ujit - Kosova
facebook-icon twitter-icon googleplus-icon linkedin-icon pinterest-icon

Biography

Egzona Bejtullahu ka mbaruar studimet themelore bacelor në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, Fakulteti i Shkencave Matematike Natyrore, drejtimi Kimi Inxhinjerike. Ajo është në përfundim të studimeve master drejtimi Kimi Analitike dhe Mjedisore. Egzona ka një eksperiencë mbi 4 vjeçare në menaxhim te impianteve të trajtimit të ujit dhe ujërave të ndotura në kamp të KFOR-it në Kosovë. Që nga viti 2013 është anëtare e grupit Profesionistët e Rinj të Ujit në Kosovë.

Në vitin 2022, Egzona iu bashkua Këshillit të të Rinjëve të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Kosovë, dhe është udhëheqëse e grupit për Mjedis dhe Energji brenda këshillit.