QYTETI MIKPRITËS DHE VENDI

QYTETI MIKPRITËS

Konferenca do të mbahet në Prishtinë, kryeqytetin dhe qytetin më të madh të Kosovës.  Qyteti ka një shumicë shqiptare, krahas komuniteteve të tjera më të vogla.  Me një popullsi komunale prej 204,721 banorë (2016), Prishtina është qyteti i dytë më i madh në botë me popullsi mbizotëruese shqipfolëse, pas kryeqytetit të Shqipërisë, Tirana.  Gjeografikisht, ajo është e vendosur në pjesën veri-lindore të Kosovës afër maleve të Goljakut.

VENDI

Konferenca  dhe Ekspozita do të zhvillohen në Prishtinë, Kosovë, tek Hotel Emerald.  Hoteli ndodhet në magjistraljen Prishtinë – Shkup, km 5.

expocity