Pritja Gala, në datën 6 nëntor 2019, në orën 18:00, shënon hapjen e konferencës. Në event, do të jenë të ftuar zyrtarë të lartë të shtetit të Kosovës dhe Shqipërisë, si dhe të ftuar dhe pjesëmarrës të Konferencës. Gjatë Pritjes Gala do të bëhet hapja zyrtare e Ekspozitës, dhe miqtë do të ftohen të shohin produktet dhe shërbimet e kompanive ekspozuese në Konferencë.